joi, 2 decembrie 2021

BAROQUE BOOKS & ARTS / o editura aparte

 


                                         https://www.baroquebooks.ro/savoir-vivre-imperial

                                                   COLECȚIILE BAROQUE BOOKS & ARTS

Într-o lume a producţiilor masificate, Baroque Books & Arts oferă un deliciu editorial, volume cu grafică elegantă, pline de subtilitate, ironie şi imaginaţie, care se adresează unui public capabil să preţuiască micile comori din viaţa de zi cu zi.

Contact

BAROQUE BOOKS & ARTS S.R.L. 

Str. Aviator Ștefan Sănătescu nr. 53A, sector 1, București

Telefon0734.438.988021.224.27.25

RO 30210586; J23/1370/2012

Program de lucru: L-V; 9:30-17:00

E-mail: office@baroquebooks.ro

=======================================================================

textele de prezentare apartin editurii

SAVOIR-VIVRE AQUARELLE

CULORILE. PASIUNE ȘI MISTER


LUMINĂ ȘI CULOARE, UN REGAL AL OPERELOR DE ARTĂ ÎNTR-UN ERUDIT TOUR-DE-FORCE

„Când voi găsi o culoare mai întunecată decât negrul, o voi purta cu un zâmbet luminos.“ COCO CHANEL

O explorare profundă, încântător ilustrată, a culorilor în operele de artă, în registrul lor simbolic, vizual, literar, poetic, istoric și științific. O conversație plină de spirit și culoare.

Scrisă strălucit, cercetată exhaustiv și tipărită desăvârșit, o sărbătoare creatoare pentru ochi, minte și inimă. Încântătoare, captivantă și plină de umor rafinat, luminează neașteptat universul culorilor și creația lor în sanctuarul operelor de artă.

De la Homer la Picasso și Vrăjitorul din Oz, de la John Baldessari, Van Gogh, Schilling, Giotto și Monet la Nabokov, James Joyce, Oscar Wilde și Marco Polo, de la Pissarro, Turrell, Chanel, Malevich, Frank Stella la  Arthur C. Clarke și Lord Byron, de la Kandinsky, Zola, Proust, Baudelaire, Borges, Rimbaud și Matisse la Henry James și Goethe, o carte despre lumina culorilor.

Lucrarea este realizată în parteneriat cu Tipografia R.A.Monitorul Oficial – brandul care ne vorbește despre cărți... unice.

Autori

David Scott Kastan este profesor la Yale University și autor a prețioase lucrări de literatură și arte vizuale.

Stephen Farthing este artist plastic și menbru al Royal Academy of Arts din Londra și Emeritus Fellow of St. Edmund Hall la University of Oxford.

===============================================================================================

PSIHOLOGIA CULORILOR



„Îmi doresc ca toți oamenii să poată vorbi fluent limba culorilor, de la joie de vivre la sobrietate, pentru că, dacă știi să le spui că le iubești, și ele te vor iubi pe tine. Să trăiești oviață colorată nu înseamnă să te îmbraci din cap până-n picioare ca un papagal, ci să fii cinstit cu tine însuți și să-ți exprimi adevărata personalitate.“ Karen Haller

 

Toate culorile ascund în ele o formă de energie emoțională. Karen Haller, specialist în psihologia aplicată a culorilor, decodează în acest ghid revoluționar forța implicită a culorilor, întrebuințând un limbaj simplu, un ritm alert și o tușă de umor. Ne învață cum să selectăm culorile și cum să le folosim, ferindu-ne de capcanele inerente de pe parcurs. De asemenea, ne avertizează asupra transformărilor pe care le putem trăi în timpul procesului de stabilire a compatibilității cromatice, astfel încât ele să ne găsească pregătiți. Așadar alăturați-vă revoluției culorilor ! Viața voastră va deveni mai vibrantă și mai fericită !

 

De ce ție îți place galbenul, iar mie, nu, de ce ție ți se pare că roșul e incitant și prietenos, în vreme ce mie mi se pare agresiv și obositor, de ce ieri m-am îmbrăcat în portocaliu și azi nici să nu îl mai văd, de ce albastrul ție îți vine bine și pe mine mă întristează? Pentru că psihologia culorilor îți dezvăluie adevărata personalitate. Într-o lume fără culori ne-am pierde unii pe alții și, cel mai trist, ne-am pierde pe noi.

Autor

Karen Haller este o autoritate internațională în domeniul psihologiei aplicate a culorilor, fiind specializată în coloristica de brand, de interior și personală. După ce a studiat culorile vreme de peste douăzeci de ani, Karen susține că acesta este un subiect extrem de generos și de complex, cu efecte extraordinare în viața cotidiană, dar și în sfera afacerilor. Povestea ei de dragoste cu culorile a început în copilărie, când, fiind pusă în fața unui snop de creioane colorate, marea ei problemă a fost « Ce culoare să folosesc mai întâi ? » În esență, asta este întrebarea la care răspunde Karen și în prezent, învățându-ne cum să alegem culorile, în funcție de personalitatea și de dorințele pe care le avem.  N-ai vrea să devii mai încrezător în tine doar îmbrăcându-te cu un pulover galben ?  Pentru că fiecare culoare ascunde în sine o formă de energie emoțională.

========================================================================================================

CULORILE ȘI VIAȚA LOR SECRETĂ



Neobișnuitele povești ale celor mai seducătoare nuanțe, ale celor mai fascinanți pigmenți și ale celor mai fragile umbre. De la galbenul-solar imaginat de Van Gogh într-o simfonie de tente crude sau frânte la cel mai stins Veronese pornit spre albastru-regal, de la puritatea morală și spirituală din gândirea lui Le Corbusier la albul-infinit modelat de Rodin, de la cărbunele de pe pereții peșterii din Lascaux la perioada albastră a lui Picasso, de la verdele-Kelly la purpura imperială și rozul-fluorescent al generației punk, un foc de artificii, un studiu fără asemănare al civilizației umane. Cutreierând rafinat universul politicii și al modei, al artelor și al războiului, Culorile și viața lor secretă șoptesc istoria vie a propriei noastre culturi.

 

„O aventură în jurul lumii, fără să ieși din cutia ta de acuarele.“ Simon Garfield

 

Acest volum este tipărit la tipografia Monitorul Oficial pe hârtie Cocoon Offset, o gamă inovatoare de hârtii offset extra-albe, certificate FSC® și 100% reciclate, asigurând o reproducere a culorilor consistentă și de înaltă clasă, menţinând o viteză de imprimare excelentă. Prin alegerea Cocoon offset, niciodată nu va trebui să faci un compromis între gradul de alb și acreditările de mediu.

===============================================================================================

ARMONIA CULORILOR



O fermecătoare introducere în istoria culturală a culorilor scrisă de o stea a istoriei artelor și relația extraordinară a omenirii cu oceanul de nuanțe. O serie de călătorii de-a lungul și de-a latul lumii, prin istoria omenirii, care dezvăluie modul în care culorile au dat formă culturii și imaginației noastre, de la Epoca Bronzului la Turner, de la Tziano la Yves Klein. O istorie a lumii, de la nimicul negru care a precedat existența până la nașterea speciilor cu sânge roșu, de la zeii poleiți care au animat Antichitatea până la orizonturile albastre care au compus cadrul Epocii Descoperirilor. Aspirațiile imaculate ale Iluminismului, inovația tehnicilor care au alimentat Revoluția Industrială și culoarea care întruchipează cel mai bine alegoria grăbită a secolelor.
=====================================================================================================

Istorie





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu